26 Ağustos 2013 Pazartesi

Sarella Puset Maceları ve Sonunda Stokke Kanguru

Sareciğin pusetini aldığımız günü dün gibi hatırlıyorum..Babasıyla bir sürü forumun içinde kaybolmuş sonunda kendimizce en iyi puseti bulmuş ve almıştık..

Hayallerimizde bebeğimiz her bebek gibi pusetine binecek, biz onunla Bağdat Caddesinde, sahilde arz-ı endam edeceğiz..

Gel görün ki işler çokta düşündüğümüz gibi olmadı. Bizim küçük hanım o pusetle 5 dk. dan fazla gezmedi, Sare babasının kucağında ben boş pusetle gezindik..Yanımızdan geçen ve pusetine oturmuş etrafı sakince süzen her çocuğa imrendik..imrendik..Bir gün bizimki de oturacak diyerek de inancımız kaybetmemeye çalıştık..
 Pusette ilk dakikalar..


5 dk. sonra..

Ta ki..Sarecik 8 kilo olana kadar..Ne zaman artık kucağımızda taşımak gerçekten çok zorlaştı, sürekli masaj masaj diye yalvaran tipler olduk, kanguru bakmaya başladık.

Piyasada geniş bir fiyat skalasında çeşit çeşit kangurular var..Ucuz olanlar genelde 9 kg. ya kadar taşıyabiliyor ve çok ergonomik değil ama yavrunuz zaten bizimki gibi sabah 8 akşam 9 kucak diye ağlamıyorsa gayet yeterli olabilir..

Bizimki gibi tosuncuk ve sürekli kucak isteyen bebeler içinse bize en mantıklı gelen seçenek Stokke'nin kangurusu oldu. Çünkü içinde demir bir barı var ve bu bar tam sırta denk gelerek ağırlığın sırta binmesini engelliyor..Böylece çok daha kolay taşınıyor..Üstelik taşıma kapasitesi 20 kg.ya kadar çıkıyor..

İlk takarken kendimi Neil Armstrong gibi sandım öyle bir detayda alet..Ama kullandıkça şimdi tek başıma 2 dk. da sök tak yapıyorum..

Üstelik Sarecik de bu yeni kanguru işine bayıldı..İstediği gibi hem kucakta hem de her yeri rahatça görebiliyor..

Evet çok pahalı bir kanguru için..Ama bizimki gibi bir bebek için gerçek bir hayat kurtarıcı..Kesinlikle tavsiye ediyorum..

1 yorum:

  1. iyi günler eğer kangurunuzu halen kullanmıyorsaniz ikinci el olarak talibim iletişim berra-sumer@hotmail

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorumm