27 Ağustos 2013 Salı

Yazın Esas Mevzusu Bebekle Tatil-Güral Sapanca

Sarecikle tatil konusu aslında bahardan beri epey uzun derin düşüncelere sevk etti..Ege'de bir yazlık mı tutsak dedik, o kadar saat arabayla gidebilir mi dedik, uçakla gidebileceğimiz bir yer olsun dedik, sonra küvetine, pusetine, kocaman bavuluna baktık vazgeçtik..Umutsuzluk içinde kıvranmaya başladık..Derken yakın çevreyi neden düşünmüyoruz dedik..Ve ilk alternatif olarak Şile'de yazlık tutmaya karar verdik..

Aman ne güzel deniz de var hem çok da yakın, bizim içinde bir horozu eksik arabamızla da ne kolay geldik diye sevindik..Gündüz Sare'yi denize soktuk, akşam mangal yaptık ama gece olunca maalesef Şile'nin nemi Sare'ye çok fazla geldi..Nem makinası olmasına rağmen sabaha kadar uyuyamadı ve ağladı..2. günde aynı şey devam edince aldık küvetimizi pusetimizi elimize, evin yolunu tuttuk tekrar..

İşte tam bu sırada aklımıza Güral Sapanca geldi..İyi ki de gelmiş..İstanbul'dan pıt diye ulaşılan bu otelde Sare'de bizde inanılmaz rahat ettik..Otel dolu olduğu için Deluxe odada kaldık, gerçekten çok büyüktü, bebek yatağı hemen hazırlandı, tam emzirmelik bir berjer ve pufda vardı odada..Personel çok misafirperverdi..


Odamızın manzarası..

Ama otelin en güzel tarafı tüm konukların bizim gibi bebekli ailelerden oluşmasıydı..Hani bir yere gidersiniz, bebeğiniz ağlar bazı insanlar cık cıklayarak tuhaf tuhaf bakar ve yerin en alt katman neresiyse oraya gitmek istersiniz ya burada işte bu hiç olmadı..Zaten hemen her yerden her an bir bebek çığlığı geliyordu :) O yüzden öncelikle çok rahat ettik..

Herkes aynı mantıkla geldiği için bütün otel birbiriyle kaynaşık vaziyetteydi, sizinki kaç kilo, kaç aylık, sadece anne sütü mü emiyor en popüler konu başlıklarıydı..

Tabii ki ilk defa bu tatilde yemeği hep sırayla yedik, Güral'ın o muhteşem spasına sırayla gittik, sırayla yüzdük..Ama herkes bizimle aynı durumda olduğu için bu duruma çok da takılmadık..



Sare otelin korusuna bayıldı, sık sık doğa yürüyüşleri yaptık..Hatta o arada Sare'yi arı soktu kafasından :( hayatımda bu kadar delirdiğim bir anı daha hatırlamıyorum, kalbim delindi sandım..Ama sağolsun otel yönetimi hemen bizi hastaneye yetiştirdi..10 dk içinde Sare'ye aşısı yapılmıştı bile..

İşte bu deneyimlerle eğer bebeğiniz varsa ve biraz dinlenmek iyi vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim..Güzel yemek, güzel ferah oda, harika bir spa, güzel bir orman, güzel yemekler sizi yadırgamayan bir sürü bebekli aile :)

Sonuç olarak 4 aylık bebeğimizle ilk tatil deneyimimiz keyifli anılar ve çıkan göbeğimizle sona ermiş oldu :) Nice bebekli tatilleree..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm