4 Ekim 2013 Cuma

Kabak ilk yemek için fazla tatsız değil mi Sarellam?

Sarellamın 6.ayını doldurduğu ilk gün, aynı zamanda minik minik ek gıdaya da başladığımız gün oldu..

Alerjik bir bünyeye sahip olduğu için doktorumuz diğer bebeklerden belki biraz daha farklı bir harita çizdi yemek için..

Öncelikle kavanoz mamaları ve kaşık mamaları tamamen yasak..İçeriklerinde +C vitamini yazsada bunun aslında koruyucu maddeyi kamufle etmek için kullanıldığını söyledi doktorumuz, bu nedenle de yasakladı..

Bebekler, meyva yedikten sonra sebzeleri yemek konusunda isteksiz davrandıkları için önce sebzeden başlattı..

Şu an yedikleri vücuduna yarar sağlamıyormuş, sadece çiğnemeyi öğrenmesi için yediriyormuşuz, esas 8.ayda yarar sağlamaya başlayacakmış vücuduna..


Veeee darada dann..İlk yemeğimiz kabak..:)

Bir çay kaşığı kabağı haşlayıp biraz zeytinyağıyla döküp çatalla ezip verdik..3 gün kabakla devam edip üstüne 3 gün haşlanmış patates sonra da 3 günde havuç haşlayıp ekleyeceğiz..

Bu ilk deneyimden anladım ki, Sarellam'da anası gibi yeni şeyler denemeye çok açık..Çok sevmese de kabağın tadını yemeye devam etti..

Sonrasında siz bu iğrenç şeyleri nasıl yiyorsunuz dercesine göğsüme saldırdı ama yine de ilk deneyim için başarılı geçti diyebiliriz sanki ;)

Çılgın kabak, havuç ve patetes üçlüsünden sonra, yeşil sebzeler ve en son meyvalara geçeceğiz.

Yeni tatlar, yeni heyecanlar..Bakalım nasıl olacak :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm