24 Ocak 2014 Cuma

Teknolojik annenin akıllı telefon uygulamaları

Maslow ihtiyaçlar piramidini bugün yapsa sanıyorum ipad-iphone(ya da diğer akıllı tel.lar) da bu piramidin en önemli kısmında yer alırdı. Şehirli ve bol Avm'li hayatlarımızın içinde artık neredeyse her an yanımızda olan bu minik bağımlılıklarımızdan, yeni keşfettiğim bebeğimiz için işe yarayabilecek ya da sadece eğlenebileceğimiz birkaç uygulamadan bahsetmek istiyorum..

                 Evet bahsi geçmişken Maslow amca ve meşhur piramidini hatırlayalım :)

Uygulamaların önce yararlı olanlarından başlayalım..

-Wonder Weeks : Wonder Weeks (sıçrama haftaları)ndan daha önce bahsetmiştim.Kaçıranlar buradan bakabilir.. http://anneligegiris101.blogspot.com.tr/2013/09/the-wonder-weeks-ya-da-scrama-haftalar.html. İşte bu konuya daha iyi adapte olabilmek için artık uygulaması da var. Bu uygulama ile bebeğinizin o hafta hangi ruh hali içinde olabileceğini ve bunun nedenini görebiliyorsunuz..Ki bu da çok rahatlatıcı birşey tavsiye ederim :)


-Fisher Price Uygulamaları : Bebek olan her ev bir gün(ki o gün çok geç değil) mutlaka Fisher Price ile tanışacaktır. Sevdiğimiz oyuncaklarımızın markası iphone-ipad için de uygulamalar yapmış..Ben şahsen bebeklerin ipad-iphone ile oynamalarına karşıydım ama bunu tamamen engellemek gerçekten çok zor..Eğer eline aldığında bari yararlı birşeye baksın istiyorsanız bu uygulamalar gerçekten güzel..Ben animal sounds ve laugh&learn shapes'i indirdim, çok eğlenceli ve öğretici tavsiye ederim..



-Music Box Pro : Bebeğiniz için birbirinden güzel enstrümantel ninniler çalan bu programla Sarecik henüz hiç uyumadı ama daha uslu bir bebek için ideal olabilir :)


-Philip Avent : Bu uygulamada bebeğinize ait bilgileri girerek onun gelişimiyle ilgili istatistik oluşturabilir, Avent ürünleri hakkında bilgi alabilir  ya da bebeklerin gelişimiyle ilgili tavsiyeler&öneriler alabilirsiniz.

Gelelim eğlenceli olanlara :

Talking Tom ve Talking Pierre : Sesimizi taklit eden minik kedi Tom ve papağan Pierre ile bebeğinizle çok eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz.




Moment Cam : Bu uygulama bebeğinizi doğrudan ilgilendirmiyor ama onun ileride az çok nasıl bir tipi olacağını merak ederseniz ve karikatürü olsun isterseniz bu uygulama tam size göre :)





Bu da aile albümümüz oldu..

Teknoloji haberleri şimdilik bu kadar, şimdi sözü kar yağıcam deyip güneş açan havaya veriyoruz, biz biraz parka gidiyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm