23 Eylül 2013 Pazartesi

Baby Shower ve Hastane Odası Hazırlama

Bugün çok sevdiğim canım arkadaşım Selin'in sorusu üzerine baby shower, doğum odası, yaş günü süsleme üzerine bildiğim, deneyimlediğim birkaç bilgiyi anne adayları ile paylaşmayı bir borç bilirim. :)

Ben hamileliğim çok zorlu geçtiği için Sarellam doğana kadar kendimi heveslendirmek istemedim ve baby shower yapmadım ama çok özenerek ve içime sinerek bebek doğum odasını hazırladım ailemle..

Oradan kalma tecrübelerim ise şöyle..

Öncelikle bir tema bulmak organizasyonun yarısını halletmek demek aslında..Ve temayla beraber bir ya da birkaç ana renk seçmek de organizasyonun bel kemiği niteliğinde..


Biz peri kızı temasını ve somon rengini seçtik..

Sonrasında tabii ki bol bol google'dan görsel indirmek, örneklere bakmak yapılacaklar arasında..

Buraya kadarını zaten hepimiz biliyoruz:)

Baby Shower ve doğum odası için aradıklarınızı, Eminönü'nde Kurukahveci Mehmet Efendi'nin sokağına girince yol boyu görebilirsiniz..Yine bugünlerin ve odaların vazgeçilmez süsü pom pom çiçekleri için gereken kağıtları da kiloyla çok ucuza bu sokakta bulabilirsiniz. Pom pom çiçeği nedir nasıl yapılır derseniz http://www.youtube.com/watch?v=9QAU4LAk_mU bu adresten bulabilirsiniz.. Yapması çokk kolay gösterişi çok güzel olan bir malzeme :)


Eminönüne gittiyseniz bebekle ilgili herşeyi bulabileceğiniz Sultanhamam Havuzlu Han'a uğramadan geçmeyin..

Odanıza renk katmak için çiçekler, Eminönünden bir tık yukarıda hediyeler, dekoratif eşyalar almak isterseniz Kasımpaşa'da Euroflora'ya da mutlaka ama mutlaka gidin derim :)



Euroflora ganimetleri

Sonrasında bir yapı markete uğrayıp minik bir silikon tabancası almayı unutmayın, çok lazım olacak demedi demeyin :)

Ve bir diğer konu da tabii ki pasta ve cupcakeler..Onu da temanıza ve renklerinize uygun seçip pastacınıza yine beğendiğiniz görsellerden bir demet hazırlayarak göndermek yeter de artar bile..
Bizim aile pastacımız http://www.pastaloji.com/ , hazır pasta malzemesi kullanmadan sağlıklı şahane butik pastalar hazırlıyor, çok tavsiye ederim..Yine Mutlu Dükkan, pastayı sanata dönüştürdüğünden kendisine hayran bıraktırıyor..http://blog.mutludukkan.com/
Pastalojinin hazırladığı kurabiyelerimiz


Bence bir organizasyonu renklendiren öğelerden biri de balonlar..Renk renk balonları görüp de içi kıpır kıpır olmayan var mıdır? Balonevi bu iş için çok iyi bir adres..

Ve tamamı photoshop ile hazırlanıp, ozalitçide bastırılacak görsel malzemeler..

Bunun için çevrenizden destek alabilir ya da büyük ozalitçilerde saatlik grafik hizmeti alabilirsiniz..

Bebeğiniz için dostlarınızın güzel dileklerini yazdığı bir anı defteri ve kapı süsü isterseniz, Kadıköy Efes pasajında bu işi çok iyi yapan yerler var biz Gülay abla ile çalıştık ve çokk memnun kaldık..



Bir de bir manifaturacıya uğrayıp güzel kurdelalar, tatlı patiskalar aldınız mı bu iş tamamdır :)


El yapımı lavanta keselerimiz


Sonrasında geriye bu organizasyonu güzelce fotoğraflayacak birini bulmak kalıyor..Bizde bu işi ailemizin yetenekli üyeleri Eren ve Seray hallettiği için başka biriyle çalışmadık ama arkadaşım Tuğba Tünay'ın işlerine bayılıyorum bir bakın derim :)



Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir..Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm