2 Eylül 2013 Pazartesi

Sareyle banyo maceraları ve bebeği yıkamak


Bütün anneler sanırım aynı deneyimi yaşamıştır, hastaneden gelince en fazla birkaç gün sonra bebeğin yıkanması gerekir ama o kadar, o kadar minik miniciktir ki zarar vereceğim diye tir tir titrersin..

Bu konuda öncelikle tavsiyem, ilk banyonun anne abla kısaca deneyimli biri ile yaptırılması..

Banyo araç gereçlerine gelirsek.. Biz küvetimizi MotherCare'dan aldık, içine de bebeğin oturabileceği gibi hazırlanan süngerini koyduk..Bir de tabii olmazsa olmaz banyo derecesi..O da MC'de var, çok ucuz ama bir o kadar faydalı bir arkadaş :) Doğal banyo süngeri ve maşrapayı da aldıysanız temel malzemeler bitmiş demektir..

Doktorumuz bize bir gün şampuan bir gün yağlarla yıkamayı tavsiye etti..Şampuanı seçerken içinde paraben, alkol gibi zararlı maddelerin olmaması çok önemli..

Sarecik şampuan olarak Mustela'yı kullanıyor ve gayet memnunuz..Bir şişe aldık gün aşırı şampuanlıyoruz ve 5. ayda hala bitmedi :)


Yağ gününde ise, chicco pure bio baby serisinin yağını, aktardan aldığım papatya, lavanta, adaçayı, badem yağıyla birleştirip küvete döküyorum azıcık da saf zeytinyağı..Sareyi o suda keyif yapıyor :)

Böylece derisi de gereken nemi aldığı için çok sağlıklı oluyor..

Bebekler ilk seferlerde sudan biraz korkabiliyor, eğer korkar ağlarsa tavsiyem panik yapmayın..Sonraki seferlerde alışacaktır..O sudayken ona şarkılar söylemek, rahatlatıcı bir ses tonuyla sevgi sözcükleri söylemek suyu sevmesine çok yardım ediyor..

Banyo öncesinde ise banyo çıkışı için bebeğin temiz bezini, başına beresini, kıyafetini hazır bulundurmakta fayda var..Banyo sonrası üşütmemesi için kurulandığı odanın rüzgar almaması da çok önemli..

Bir de banyonun her gün aynı saatte yapılması bebeğe bir alışkanlık kazandırıyor..

Mesela Sare her gün akşam 8:20'de banyosunu yapıyor, o saat geldiğinde babası üstünü çıkartırken banyoya gideceğini bildiği için kıkırdamaya başlıyor, banyodan sonra da emzirme ardından uyku saati olduğunu biliyor ve çok rahat ediyoruz..

Hele ki banyo sonrası masajda yaparsanız mis gibi deliksiz uyku garanti ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm