16 Eylül 2013 Pazartesi

Sare'nin ilk cümlesi: Anni meme!

Okuduğum bir kitapta bebeğinizin çıkardığı sesleri taklit ederseniz cesaretlenir, iyi bir şey yaptığını düşünür, kendine güveni gelir ve yeni sesler çıkarmaya çalışır yazıyordu.

Bu bana da mantıklı geldiği için, başından beri çıkardığı her sesi ne kadar garip ve komik hatta zor olursa olsun ailece taklit ediyoruz..İlk başta şaşırıyor, sonra çok hoşuna gidiyor ve o sesin türevlerini çıkarmaya çalışıyor..

Bazen martılarını sesini taklit ediyor, bazen bir kediyi bazen eve misafir gelen çocuklardan birinin çığlıklarını :)
Sare muhabette :)

Yine ailece örneğin bir hafta ba-ba kelimesini heceliyoruz, ba-ba diye şarkılar söylüyoruz, oyun oynarken ba-ba kelimesini daha çok kullanıyoruz..O sırada dikkatle bize bakıyor, bir kaç gün sonra bakıyoruz baba demeyi öğrenmiş bile :)

Çocuklar üzerine uzman bir pedagog olmadığım için kimseye bunu yapın diye tavsiye veremem ama bizde sanki işe yarıyor..Bu şekilde Sarellam 2. ayından beri bana önce anni sonra 2 aydır da bayağı anne diyor :) Hatta acıktığında hiç uzatmadan 'anne meme!' diyerek isteğini net bir şekilde ifade ediyor :))

Şimdi sırada 'hala' var..Şimdilik hala'yı 'ala' şeklinde söylüyor ama çok azimli bir koç kızı o, eminim o 'h' harfi de çok dayanamayacak :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm