18 Eylül 2013 Çarşamba

Sarellamla uyku maceralarımız!

Aslında dişler yüzünden bu sıralar ne kadar çok kalktığımız düşünülürse, bu yazı çok manidar olacak ama :) yine de diş sıkıntıları hariç, düzenli uykuya geçebildiğimiz için, yeni anneler ve adaylara yardımcı olur belki diye paylaşmak istiyorum..

Sareye henüz hamileyken deneyimli bir dostumun tavsiyelerine uyarak, Sareyi ilk günden bu yana, gündüzleri pencereye yakın perdeleri açık bir yerde ve gürültülü ortamda, geceleri de evde neredeyse çıt çıkarmadan ve karanlıkta uyuttum..

Yine meşhur Tracy Hogg'un bahsettiği E.A.S.Y(Eat, Activity,Sleep, Your time) sistemini ilke edinip onu kendi saat dilimlerimize uyarlayarak iyi bir sonuca ulaştık..

Bazı günler anne sana sarılarak uyumak istiyorum zamanlarımız..


En tatlı Sare uyuyan Sare :)

Yastık üstü uyumaca..Ona ergonomik yastıklardan aldık..
Onun üstünde dizimizde hafifçe sallayarak uyutuyoruz..

Bazen gezmeye çıktığımızda üstümde uyuyakalıyor :)

Tabii zannedilmesin ki yastığa başını koyar koymaz uyuyor :) Barış Manço'dan en sevdiği şarkı olan 'Arkadaşım eşşek' eşliğinde kucağımda dans ederek mi dersiniz, yastık üstünde dandini dandini diye türküler mi yoksa babanesi ve dedesi sayesinde alıştığı çingene usulu sallamayla mı gerisini hayal gücünüze bırakıyorum :)
Yatağında uyuyakaldığı nadir zamanlardan biri..


Oyun oynarken uykusu gelmiş fındığımın..

Havuza bakarken yorgun düşen Sarella ve mutlu annesi :)

Sonuçta tabii bu süre aldı ama istikrarlı şekilde gün boyu hep aynı saatlerde uyutup, emzirip, altını değiştirip, oynayıp,  gündüzleri çok kalabalık ve aydınlıkta, gece de karanlık ve sessizlikte uyutunca bu ritme bedeni alıştı..

Şu anda gündüz ve gece, nerede olursa olsun, hep aynı saatte uykusu geliyor ve yer gözetmeksizin çok zorlanmadan sızıp kalıyor..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm