4 Eylül 2013 Çarşamba

The Wonder Weeks ya da Sıçrama Haftaları

Sarecik normalinde de çokkk hareketli, hop hop zıp zıp bir bebek ama bazen öyle bir gün geliyor ki kızımın içine resmen bir canavar kaçıyor..Sürekli hareket etmesinin yanında ne yapsak mutlu olmayan, sürekli ağlayan, emmek istemeyen ya da tam tersi memeyle bütünleşen, gece boyu ağlayan bir kız oluyor..

İşte öyle günlerde sabırla o günün geçmesini bekliyoruz ve gerçekten hemen ardından birkaç gün sonra Sare'nin hareketlerinde bir algı değişmesi ya da boy uzaması gibi mutlaka belirgin bir değişiklik oluyor..

Bu yaşadığı acaba nedir derken eşim bir yerlerde bunların sıçrama dönemleri olduğunu okuduğunu söyledi..


Gerçekten de 'The wonder weeks' diye geçen hadise, bebeğin belli dönemlerde sıçrama yaptığını ve o dönemlerde yukarıda saydığım hareketlerin olabileceğini söylüyor..Konuya daha empati kurmak istersek nasıl biz ergenlikte bir süre çekilmez varlıklar oluyorsak bebeciklerimizde yaşadıkları büyük değişimler öncesi minik ergenlikler geçiriyorlar :)

Eğer bu sıçrama dönemlerini bilir ve ruhen hazırlıklı olursak çocuğumuzla daha rahat iletişim kurabilir ve onu daha iyi anlayabiliriz, ne dersiniz?

Daha detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz..http://www.thewonderweeks.com/ Sitenin ayrıca Android ve Apple içinde aplikasyonu var ve o malum dönemlerde uyarı vererek önerilerde bulunuyor..

Sıçrama Haftaları takvimi :

Yağmurlu ve gök gürültülü ne demek açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum :)

Daha sakin daha mutlu daha az hasarlı sıçramalara :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorumm